sida

Varför vill inte Attendo själva betala för våra äldres välmående? – SMP 9 juli

Svar till Ammy Wehlin Vd Attendo 8.7:

Wehlin skriver om brist på platser till äldreboenden.

Frågan är hur kommunerna ska få råd till fler äldreboendeplatser enligt Attendos VD när Attendo dessutom gjort sig kända för att betala så lite skatt som möjligt i Sverige?

Enligt tidningen Affärsvärlden mars 2012 så hade Attendo gjort vinster på 1,7 miljarder, men ändå bara betalat 46 miljoner i skatt, tack vare så kallade Räntesnurror. D v s där man lånar pengar internt till dyrare ränta än hos banken, i flera fall tre fyra gånger högre ränta, för att kunna göra avdrag och betala så lite skatt som möjligt.

Det i sig är så illa att man inte alls behöver nämna att Attendo kräver änkan till en dement man på 70 000 kr för att man valt ett svårstädat parkettgolv istället för ett vanligt lättstädat instiutionsgolv eller att topparna i Attendo, bl a vd Ammy Whelin själv, kan få 1,8 miljarder i bonus vid en försäljning enligt Expressen mars 2012.

Allt det här är skattepengar som ska gå till väldfärd och bra vård. Inte till några få företag eller personers vinstintresse.

Det är dessutom anledningen till att jag valde att bli aktiv Vänsterpartist, för att vi bryr oss om människorna mer än vi bryr oss om vinsten för de företag som inte vill göra rätt för sig.

Vänsterpartiet är fortfarande det enda partiet som är emot vinstdrivande företag inom bl a äldreboenden.

Jerker Nilsson, Vänsterpartiet Älmhult

Kopiera länk