sida

Motion om cykelställ

Det är bra att Älmhults kommun jobbar på att bygga ut cykelbanor så att folk oftare, enklare och säkrare kan använda cykel. Det är även bra att kommunanställda använder cykel i allt större utsträckning för att ta sig till och från sina jobb.

Tyvärr, finns det baksida av detta, i form av att det ser väldigt stökigt ut utanför kommunala byggnader, där det är brist på cykelställ, och cyklarna är parkerade lite hur som helst.

Cykelställen behövs så att folk kan parkera sina cyklar och ha dessa torra, även om det regnar eller snöar samt för att förbättra framkomligheten men framför allt öka säkerheten för alla som bor, jobbar eller besöker byggnaden och byggnaderna som är aktuella.

Det kan ställa till andra problem, inte minst för säkerheten när parkerade cyklar står i vägen för t ex utryckningsfordon, vilket kan förhindra en snabb och effektiv insats om det skulle behövas. Vi tycker att situationen är akut vid Nicklagården.

Därför vill vi föreslå:

Att kommunfullmäktige ger i uppdrag att fastighetsägaren bygger ett cykelställ på en lämplig plats vid Nicklagården, samt andra kommunala byggnader där det går och inte finns cykelställ.

 

Kopiera länk