Uncategorized

Ge ett bidrag till Resa i Gemenskap

I Älmhult så brukar några hårt ideellt arbetande ordna något som kallas för Jul i Gemenskap, för ensamma människor, under hela veckan mellan jul och nyår.

Som går att läsa i Smålandspostens artikel från den gångna julen så gick det bra ekonomiskt då.

Men de har även något som kallas för Resa i Gemenskap. Något Smålandsposten skrivit om för några år sen i Resa trots pengabrist och 160 äldre i Älmhult på skåneresa.

Precis som då 2008 så har de i år en brist på runt 30 000 kronor, och behöver mer pengar för att inte behöva ta det ur egna personliga fickor.

Mannen bakom det hela, Sune Svensson, kom fram  i lördags på torget i Älmhult och tackade för att Vänsterpartiet i Älmhult stött deras engagemang för de ensamma människor som finns i kommunen.

Han sa bland annat att om varje företag i kommunen skänkte lite drygt 200 kronor så hade det gått ekonomiskt i hamn direkt, men trots att han skickat ut åtskilliga hundra mail till företag, så finns det många som inte alls velat ge något.

Pengarna sätts in på Bankgiro 5268-2721 Betalningsmottagare Sune Svensson och märk gärna det hela med Resa i Gemenskap. 100% av pengarna går till resan, som i år planeras ske med fyra bussar.

Sune Svenssons engagemang har gett honom Hillesgårdspriset för Medmänsklighet 2009. Hillesgården är dit som Resa i Gemenskap går, eftersom det är anpassat för funktionshindrade människor och passar bra in i övrigt.

Det finns ett antal artiklar om den händelsen

Lokaltidningen: Godhjärtad prisas för sina handlingar
Skånska Dagbladet: Sune Svensson fick Hillesgårdspriset
Helsingsborgs Dagblad: Medmänsklighet värd att prisa

Det går att läsa om det även hos edris-ide.se och på Hillesgårdens egen hemsida.

Kopiera länk