1 Maj

1 maj 2014

Det framgår kanske inte riktigt av bilderna, men Vänsterpartiet i Älmhult hade mer besökare till sitt tält än vi har haft sen jag som är ordförande idag kom med för 5 år sen. Eller så kan det kanske mätas av att vi bjöd bort dubbelt så mycket kaffe som vi brukar göra, en fördubbling som är går hand i hand med den fördubbling som Vänsterpartiet Älmhult har i ökat antal medlemmar bara under det senaste dryga året.

DSC01819a

Även om dagen var kallare än väntat, så var det mycket värme som vi mötte från besökarna, som frågade om en del och berömde den politik vi försökt föra både i Älmhults kommun och på riksplanet.

DSC01818a

Det gjorde det till det roligaste 1 maj jag har varit på och som någon som varit medlem länge sa på slutet: Det är mer besökare hos oss än det varit på 25 år. Det måste innebära att bättre val för oss än tidigare.

DSC01835a

Det tror jag också och det är som många besökare sa, det behövs en förändring som mer gynnar vanliga och utsatta människor, än den politik som förs av alliansen idag.

Jerker Nilsson, ordförande Vänsterpartiet Älmhult

DSC01841a

DSC01857a

Alexander Moser Uppströms tal i text:

Kära kamrater!

Idag är det arbetarrörelsens högtidsdag. Det känns extra kul att fira denna dagen i år eftersom det är ett supervalår. Det innnebär att vi kan och kommer att besgra borgarna i inte bara ett val, utan i två val!

Det var ungefär ett år sedan vi startade upp Ung Vänster Älmhult nu, vilket är helt fantastiskt.
Vi har under det gångna året varit aktiva och anorndat allt från bokbord till manifestationer mot nazism.Vi har fått mycket gjort och lagt en god grund för ung vänster i Älmhult. Men arbetet tar inte slut där, detta året är som ni vet ett supervalår och vi i Ung vänster lägger i en ännu högre växel. Vi kommer hålla fler bokbord, ordna fler manifestationer och vi ska kämpa ännu hårdare och organisera ännu fler ungdomar i kampen om ett solidariskt och jämlikt samhälle.

Kamrater, Ung vänster är det ända marxistiska och feministiskt ungdomsförbundet och vi vet att en förändring av samhälles grund är nödvändig om vi ska kunna bygga ett sverige för oss, vi vet också att det bästa ssättet för att förändra samhället är just organisering. Ung vänster består av vanliga ungdomar som organiserat sig för att förändra sin egen vardag och vi vet att tillsammans är vi starka, tillsammans vinner vi kampen, tillsammans kan vi bygga ett Sverige för oss.

Men det är inte bara för ung vänster det går bra. Även för Vänsterpartiet går det bra. Enligt opinionsundersökkningarna ökar vårt stöd hela tiden och bara här i Älmhult har vi förubblat medlemsantalet undet den senaste tiden! Vi är alltid aktiva, vi är alltid tillgängliga för allmänheten och vi verkar varje dag för en bättre vardag och ett bättre liv för alla oss.

Därför har vi lagt en hel del goda förslag. Förslagen handlar om b.la. att vi vill öka lärartätheten i Älmhult så att det ligger över riksgenomsnittet, att få tillbaka demensboendena och även att prioritera ungdomsgården fenix. Detta är otroligt viktiga förskag som kommer att göra stor skillnad i vår kommun. Som ni förstår är vi väldigt redan nu, men även Vänsterpartiet kommer lägga i en ännu högr växel.

Kamrater vi har medvind nu, men vi slappnar inte av för det. Tvärt om satsar vi nu ännu hårdare för att i höst kasta ut regeringen reinfeldt ur rosenbad och bygga ett Sverige för oss!

Till kamp och seger kamrater!

 SMP

Kopiera länk