sida

Smålänningen den 20 december 2010

Svar till Lars Nexe och Anders Johanssons insändare i december:

Vi i Vänsterpartiet Älmhult tycker mycket om demokratin Sverige, som öppet låter allmänheten följa samtliga politiska partiers demokratiska arbete!

Vi är också glada att ni valde att följa oss. Det enda som inte känns bra är att ni är historielösa i er kritik av Vänsterpartiet i stort och att ni missar att kursen vi höll i, inte bara handlade om SD:s historia, utan även om att kunna bemöta deras osanna argument och påståenden.

Om ni går in på www.vansterpartiet.se, kan ni bland annat läsa att partiet grundades 1917 under namnet Sveriges socialdemokratiska vänsterparti, SSV, genom en utbrytning från socialdemokraterna. Sedan slutet av 1980-talet har partiet utvecklats till ett allmänt vänsterparti. 1990 försvann ”kommunisterna” ur dåvarande namnet vänsterpartiet kommunisterna, VPK. I nuvarande partiprogram står att partiets ideologiska bas är socialismen.

Ingenstans i våra stadgar eller partiprogram står det, eller har stått, inskrivet  att vägen till ett bra samhälle är att förbjuda eller värre ändå, göra sig av med oliktänkande.
I Vänsterpartiet i Sverige har vi tagit lärdom av det som skett i kommunismens och socialismens namn och går framåt! Detta till skillnad från aktiva Sverigedemokrater som konservativt och ihärdigt anammar sina nazistiska ursprungsidéer. Fast idag är det inte är judar utan muslimer som kollektivt ska skuldbeläggas enligt deras politik.

Ska vi gå in på politisk historia och nutid i Sverige, så får vi ju inte glömma övriga partier, eller hur? Annars vore det ju inte enligt er tolkning rättvist.

Centerns föregångare var accepterat mörkbruna på tiden det begav sig, med bland annat orden ”Skydda den svenska folkstammen mot rasfrämmande element”, ur ett program för Jordbrukarnas Riksförbund. Under 30-talet så gav alla riksdagspartier uttryck för antisemitiska inslag i sin politik.

Folkpartiet driver idag aktivt frågor som främjar islamofobi och främlingsfientlighet. Moderaterna, och även SD, vägrar låta allmänheten veta vilka som ger dem bidrag till att sköta sin politik, vilket de får kritik av från Europarådets enhet mot korruption. Med andra ord är de inte särskilt öppna och demokratiska.
Nexe skrev även en insändare emot Ohly för ett tag sedan. Vi hoppas att Nexe, och alla andra, noterat att Vänsterpartiet i Älmhult var först i landet med att kräva Ohlys avgång och en förändring av Vänsterpartiets styre, bland annat för att vi ska slippa försvara hans personliga val att kalla sig kommunist så sent som 2004.
Vänsterpartiet kämpar aktivt för demokrati och mångfald, både i Älmhult och i hela Sverige.
Självklart visar vi solidaritet med människor i svårigheter eller nöd i hela världen.
För empati, medkännande, medmänsklighet och vanligt hyfs följer inga parti-, kommun-, läns, eller landsgränser!


Mvh

Vänsterpartiet i Älmhult
Kopiera länk