sida

Ibland undrar man vad som händer i Älmhult

(publicerad i SMP)

Ibland undrar man vad som händer i Älmhult, eller som inte händer alls…
Älmhult har lidit av akut kassabrist och kunde inte betala en veckas räkningar. Anledningen var att avtalet med Ikea över det nya handelsområdet drog ut på tiden, vilket självklart gjorde att Ikea inte ville betala innan de visste till hundra procent vad de betalade för.

Jag vet egentligen inte vilket som är värst, att det krävs ett avtal, om än väldigt stort, för att kommunen ska få problem med likviditeten eller att man inte har så mycket koll på in- och utgifter att man redan innan inser att man kommer att få problem med betalningsförmågan OM något strular till sig med betalningarna.

Och när det väl strular till sig så ska man vara medveten om att det blir problem. Det känns definitivt som något som måste förändras jämfört med hur det är idag, för vad händer nästa gång?

En äldre kvinna förvägrades att äta tårta, som boende på ett äldreboende i kommunen. Anledningen var feldiagnos över att hon inte tåldemjölkprodukter och var laktosintolerant och att hon inte heller tålde nötter och choklad.

Bortsett från det värsta, som är att man alls gör en feldiagnos som får vara så länge, och som tydligen ingen läkare har satt,  och att det nästa gång kan vara något direkt livsfarligt det handlar om, så undrar jag en sak.

Finns det verkligen ingen som kan använda sig av laktosfria produkter eller göra tårtor utan nötter eller choklad? Låglaktos eller helt laktosfria produkter är inte så pass dyra att det ska göra någon större skillnad i den kommunala budgeten varken på kort eller lång sikt.

Jag är sannerligen varken en bra och innovativ kock eller konditor, men att erbjuda maträtter som många klarar av att äta har jag inga problem alls att klara av, vilket borde vara en självklarhet när man inser att man har en allergisk människa på sitt äldreboende.

Det tycker jag de människor som är på äldreboende är mer än väl värda.

Uppdaterat Och som fortsättning så lider utbildningsnämnden av rejäl brist på pengar. Det är svårt att tycka annat än att den borgerliga ledningen i kommunen är på god väg att köra ekonomin i botten, för att inte tala om hur långt ner i botten de körs som drabbas av pengabristen.

Jerker Nilsson

Kopiera länk