artikel

Om allt som sägs i artikeln stämmer så blir det rätt märkligt

S avvisar M-invit att lägga ner utbildningsnämnden
M röstade ner sin egen nämndsordförande

Kontakten mellan S och M är förankrad i alliansen, men den ledande centerskolpolitikern vet inte om den? Alltså så kör även hans eget parti över honom?

Maxialliansen blir än mer tydliga i att de inte klarar av skolfrågan och frågorna är om de klarar av resten av politiken och hur väljarna ska känna sig säkra på hur det ska funka nästa val, när man från M väljer att “fria” till S om ett relativt kontroversiellt förslag.

Bortsett från att Kommunstyrelsen redan har fullt med jobb som det är, så blir det märkligt att inte ha en nämnd som hanterar en så stor fråga själv.

Vänsterpartiet ställer sig bakom socialdemokraternas åsikt i artikeln och tycker att det som är maxialliansens problem är något de får sköta själva, och Ingemar Almkvist förslag om att göra som vid påvevalen är inte bara ett roligt förslag, utan börjar nästan gå att överväga på allvar, med tanke på hur illa hanterad den här frågan är av alliansen och hur mycket lidande skolan, med lärare, elever och föräldrar, utsätts för.

Det är mycket märkligt att se hur moderaterna konstant kör över sina egna skolpolitiker.

Som sägs på annat ställe så är det inte bara utbildningsnämdens agerande som kritiseras, utan även kommunstyrelsens, där man varit medveten om den ekonomiska situationen ett bra tag, men ändå valt att inte ta tag i det hela.

Det märks att det är borgerligt styre i den här kommunen, för inte är det skolans väl och ve som prioriteras högst ens inom skolpolitiken…

 

Jerker Nilsson, ordf Vänsterpartiet Älmhult och ersättare i Utbildningsnämnden.

Kopiera länk