1 Maj

1 maj 2013

1 maj är en klassisk dag, även för Vänsterpartiet i Älmhult då vi finns på torget i Älmhult.

bild

Ibland ska jag inte annat än att erkänna att det känts lite motigt de relativt få åren jag varit aktiv. Men i år tycker jag mig verkligen ha märkt en vändning. Det har inte varit något 1 maj-firande på de senaste åren som genererat så många människor som kommit fram till oss för att prata politik. Själv kom jag inte ens iväg med min bunt med flygblad att dela ut till 1 maj-besökarna, utan blev stående med dem och pratade med några få personer som började prata med mig innan jag kom iväg.

2013-05-01 11.11.13

Lyckligtvis så delades ändå mycket ut av en nästan helt ny partimedlem, som jag träffade för första gången, men som direkt tog bunten och gjorde ett bra jobb.

Det hela ger mig stort hopp för framtiden.

Jag ser dessutom ett ökat hopp när flera media rapporterar om demonstrationståg där Vänsterpartiets demonstrationer lockat lika många deltagare som det mångdubbelt större Socialdemokraterna gjort på samma ort, som i Stockholm och i Uppsala så lockar man fler personer än något annat tåg även om rubrikerna helt felaktigt säger att Kristdemokraterna(!) lockade mest folk.

Jonas Sjöstedt koncentrerade sig på vinstslöseriet i välfärden i det tal han höll under dagen. En åsikt som nästan hela svenska folket delar med Vänsterpartiet, att vinstslöseriet måste stoppas.

Det tror jag kommer bli en åsikt som fram till nästa val kommer att bli vägvinnande, eftersom vi är det enda partiet som är emot Vinster i välfärden på våra skattepengar som borde göra nytta till alla oss som betalat in dem.

Talare för Vänsterpartiet på torget i Älmhult var Lennart Värmby, gruppledare Landstinget Kronoberg.

För er som inte var på plats och lyssnade kan läsa hans tal här!

bild2

 

Jerker Nilsson, ordförande Vänsterpartiet Älmhult

Kopiera länk