artikel

Om valkonferensen i Växjö lördagen den 14 sept

Eftersom vi inte har något möte inplanerat innan mötet nästa lördag, så uppskattar jag om alla ni som har en åsikt om vilka namn som ska vara med eller inte vara med hör av er.

Jag och Alexander kommer att vara Vänsterpartiet Älmhults representanter på mötet, eftersom Göran som vi valde först hade förhinder.

Här finns alla nomineringar.

Här finns valberedningens förslag till landstinget.

Och här finns valberedningens förslag till riksdagen.

Jag har några tankar kring valberedningens förslag:

Ett är att det till landstingsfullmäktige är 4 namn från Växjö överst på listan. Trots att det finns ett sjukhus i Ljungby med många anställda och som många använder. Det är som jag ser det ett måste att ett av namnen från Ljungby måste vara som nummer två eller nummer tre. Tryggve Svensson från Ljungby syns och hörs mycket i media kring landstingsfrågorna, och känner väldigt mycket folk.

Samtidigt så finns även Lena Bergman med rätt högt upp och är så vitt jag vet intresserad och det behövs självfallet kvinnor högt upp också. Huvudsaken är som jag personligen ser det att det finns ett namn från Ljungby bland de tre första.

Som det är nu blir det märkligt att jag från en betydligt mindre kommun kommer före de från Ljungby och någon av namn 2-4 bland nomineringarna borde komma lägre ner, under förutsättning att de längre ner på listan från övriga kommuner är intresserade av att ta uppdrag.

Vad det gäller riksdagslistan så tycker jag den är alldeles för kort. Jag hade själv tänkt föreslå Alexander som är ung att stå med på riksdagslistan för att få in en person till från Älmhult och eventuellt föreslå mig själv också eftersom jag synts mycket i tidningarna i Älmhult, men för min del på en plats längst ner på listan.

Samma sak för riksdagslistan, det ser märkligt ut med fyra namn överst från Växjö och flera kommuner som bara har en kandidat långt ner.

Överhuvudtaget så finns det en poäng med att ha så många namn som möjligt på de här listorna, för alla personer har alltid någon eller några i sin omgivning som väljer att rösta på Vänsterpartiet eftersom de tycker att personen ifråga är trevlig och varje röst är lika mycket värd.

Det gör att jag hoppas att så många som möjligt av er hör av er och säger att ni också vill stå med på någon av listorna!

Det bör sägas att idag har Vänsterpartiet Kronoberg ingen alls i riksdagen. Den enda gången vi haft det så fick vi ca 12% i riksdagsvalet, vilket gör att det i dagsläget är osannolikt att ens förstanamnet blir invald i riksdagen.

I landstinget har vi i dagsläget tre stycken representanter + tre ersättare, så i princip är det de sex första namnen som är viktigast om valresultatet blir det samma. Men förhoppningsvis blir det det fler så de första 8-10 namnen bör vara på människor som kan tänka sig att delta aktivt.

Men eftersom jag och Alexander ska representera hela föreningen i Älmhult så blir jag glad om ni hör av er med synpunkter om hur ni tycker de olika listorna till nästa hösts val ska se ut!

Det går bra att svara så sent som fredag eftermiddag/tidig kväll, men ju fortare ju bättre och skäms INTE för att föreslå varken er själva eller era partikamrater från Älmhult eller andra delar av Kronoberg till de här listorna.

Man måste inte ens vara medlem för att stå med, men bör vara det om man vill stå med högt upp på listorna.

Mvh
Jerker

Kopiera länk