artikel

8 mars med nejlikor, snö och värmande leenden

Igår var vi ute på vårt traditionella evenemang på Kvinnodagen den 8 mars. Blommorna gick åt som smör i solsken trots snön som föll och avsaknaden av sol. Men alla leenden och alla trevliga samtal värmde oss och förhoppningsvis även kvinnorna vi träffade.

Vi delade ut 300 nejlikor runt om i Älmhult tillsammans med information om Vänsterpartiets förbättringar med inriktning mot kvinnor. Höjt underhållsstöd för ensamstående föräldrar, höjd garantipension och ökat rätten till deltidsstämpling.

Med informationen följde även de saker vi vill förbättra framöver. Rätt till heltid, att lönepolitikens roll och medlingsinstitutets roll ska utgå från att undervärderade löner i kvinnodominerande yrken ska öka snabbare än övriga och ett pensionssystem som inte fortsätter att låsa fast den ekonomiska orättvisan mellan mäns och kvinnors pensioner.

 

 

Kopiera länk